​DaWhy

Kik is vagyunk?

A kilenctagú DaWhy formáció gazdag zenei világát kelet- és közép-európai gyökereik határozzák meg, jóllehet találni benne számos ízt abból a kulturális és zenei keveredésből, amely a régióra és Magyarországra jellemző.

Így amit végül hallunk, az egy tömény, erős, sodró, magával ragadó öttagú fúvós-szekció, egy elbűvölő énekesnő, egy egyedülálló ütősszekció, valamint a világzene és a rock különös keveréke!

A zenekar célja, hogy közönségét magával ragadja szenvedélyes, igényesen kimunkált, multikulti zenei világába, amelynek legfontosabb elemei a felszabadult, táncos szórakozás, a humor, a legmeghatározóbb zenei korszakok ízeinek felidézése, újra gondolása, aktuálissá tétele, amelybe a csapat hajlamos olykor a legkülönlegesebb módon bevonni a közönséget!

A DaWhy zenei műsorán egyéni ízű feldolgozások és saját dalok is szerepelnek; találunk közöttük Prodigy, Astor Piazzolla, Rammstein számokat, szerb turbó-folkot és magyar népzenét, Benny Benassy-t, Mory Kante-t, de rengeteg más váratlan fordulat lepheti még meg a gyanútlan koncertlátogatót!

​Tagok

 

Kovács 'Dizna' Sára

          ének, fuvola, melodika, didgeridoo

Ölvedi 'Pubi' Gábor

          ének, darbuka, tapan, konga

Vanicsek 'Vitya' Viktor

          dob

Virághalmy Bálint

          gitár

Papp Enikő

          basszusgitár

Kókai 'Tizedes' Balázs

          klarinét, EWI

Veres-Székely Apor

          harsona

Jakab Dániel

          szaxofon

Balassa Gyula

          trombita